tuinbase.nl

Welke soort tuinset en welk materiaal is de beste keuze?

Er is veel keus op het gebied van tuinmeubelen. Enerzijds lijkt het aangeboden tuinmeubilair de laatste jaren vaak steeds meer op de meubels die u in huis heeft staan. We hebben het dan over de loungesets welke verkocht worden met het mooie uiterlijk en comfort als oogmerk. Anderzijds zijn er ook nog altijd de lichte inklapbare tuinmeubels te koop die bij bij het eerste zonnestraaltje snel op het balkon zijn te zetten en evensnel weer kan worden opgeborgen als de winter besluit nog even terug te komen. Maar laten we in deze inleiding vooral niet de witte kunststof tuinmeubelen vergeten, wie kent ze niet? Misschien heeft u ze zelf al uit uw tuin verbannen maar dan staan deze onuitroeibare lelijkerds toch mogelijk nog wel te schitteren op het terras van de plaatselijke voetbalkantine. De keuze van tuinsets is groot, misschien op het eerste gezicht overweldigend. Maar uiteindelijk zult u met uw wensen in de ene hand en uw portemonnee in de andere na enig wikken en wegen wel een keuze weten te maken. Vergeet echter niet ook even na te denken over de praktische of onpraktische kant van sommige tuinstoelen.

Opbergen of laten staan

Een tuinset kan zo mooi zijn dat u er helemaal van onder de indruk bent en het direct in uw tuin wilt zetten. Als echter na enkele maanden de wolken weer voor de zon schuiven heeft het weinig zin om op uw hoofd te krabben als blijkt dat er geen opslagruimte voor de prachtige tuinmeubels is. Is uw tuinkabouter klein behuist, voorkom dan dit soort opbergproblemen door te kiezen voor inklapbare of demonteerbare tuinmeubelen. Sommige tuinmeubelmaterialen zijn echter zo robuust dat ze prima buiten in de tuin kunnen blijven staan al is het in dat geval wel verstandig een tuinmeubelafdekhoes te gebruiken. Tuinkussens moeten overigens wel altijd binnen worden opgeslagen. De tuinkussentjes zijn zelfs zo veeleisend dat ze van een enigszins vochtige schuur of garage al uitslag kunnen krijgen.

Comfort van het tuinmeubelset

Bedenk voordat u overgaat tot de aanschaf van een tuinmeubelset waar u het voor gaat gebruiken. Niet voor elk gebruik is eenzelfde comfortniveau vereist. Als u één terras of balkon heeft waarop u in de zomer vrijwel dagelijks te vinden bent, is het natuurlijk prettig om een tuinstoel te hebben waarop u niet met uw knieën tegen uw neus of met een pijnlijk achterwerk de dag hoeft door te brengen. Er zijn echter soms plekken in de tuin waar u af en toe slechts kort met uitgerekte hals probeert de laatste zonnestralen op te vangen voordat de zon achter het veel te hoge huis van de buren verdwijnt. Voor dergelijke gelegenheden is een lichte klapstoel met eventueel een dik tuinkussen een beter alternatief dan een zware maar misschien enigszins meer comfortabele loungestoel.

Uitstraling van het tuinset

Als u dikwijls de koningin op bezoek krijgt is het mogelijk aan te bevelen een tuinset met een luxe uitstraling te kopen. Mogelijk een mooi en stijlvol houten tuinset of anders misschien toch een setje klassieke rotanstoeltjes met niet te hoge rugleuning zodat het kapsel intact blijft. Bij elke stijl zijn wel tuinmeubelen te vinden; landelijk, klassiek, modern, lounge, strand, geen, noem maar op. Sommige tuinstijlen zijn echter wel wat duurder dan andere. Laat u daarom niet zomaar gek maken, door vrienden of de buren bijvoorbeeld, mee te doen in een tuinmeubelstijlrace à la een kernwapenrace, volgend jaar kan weer iets anders in de mode zijn.

Duurzaamheid van de tuinmeubelen

Goedkoop is duurkoop zegt men soms. Dit kan zo zijn maar is niet altijd het geval. Neem bijvoorbeeld de witte kunststof kuipstoel welke zowel goedkoop als soms zo goed als onverwoestbaar is. Behalve dat de constructie van een tuinmeubel meer of minder stevig kan zijn, is bij sommige tuimeubelmaterialen het onderhoud of de manier van opslag medebepalend voor de lange of korte levensduur. Bedenk daarom voordat u voor een materiaal kiest of u zin en tijd heeft om het materiaal het onderhoud te geven dat het nodig heeft om in goede conditie te blijven en of u de ruimte voor de vereiste methode van opslag heeft.

Kosten van het tuinset

Een echte deal breaker kan de portemonnee zijn. Sommige tuinmeubelensets kosten nu eenmaal erg veel geld en zijn niet voor iedereen weggelegd. Blijf vooral altijd redelijk en ga niet kromliggen of een lening afsluiten voor een product dat uiteindelijk slechts een luxeproduct is. Met een eenvoudig en goedkoop tuinset kunt u met misschien wel meer plezier van de rust in uw tuin genieten als met een duur tuinmeubelenset van geleend geld. Bovendien bent u aan het einde van de zomer misschien wel in staat uw neus voorbij te gaan en uw benen in uw nek te leggen, en wie wil dat nu niet kunnen?

Lees verder over:

kunststof tuinmeubels

houten tuinmeubels

metalen tuinmeubels

ionicons-v5-f
Er zijn nog geen reacties.


inloggen