tuinbase.nl

Houten tuinmeubelen

Lees hier een nieuwer en uitgebreider artikel over houten tuinmeubelen. Met een houten tuinset op het terras of balkon heeft u een buiteninrichting die luxe en natuurlijkheid uitstraalt. Alleen al de aanblik van een mooi houten tuinmeubelenset kan een goed gevoel geven dat mogelijk zelfs doorslaat in extase als het ook nog lekker zit.

Kwaliteit houten tuinmeubels

Niet elke houten tuinstoel is hetzelfde. Het hout waarvan de tuinmeubelen zijn gemaakt kan verschillen in kwaliteit maar ook de afwerking van de tuinstoelen kan goed of minder goed zijn gedaan. Gladder hout met dunnere nerven en minder knoesten is doorgaans kwalitatief beter. Ook verbindingsmaterialen als moeren, bouten en schroeven moeten van een materiaal zijn dat niet roestgevoelig is, bijvoorbeeld RVS. Veel houten tuinmeubelsets zijn van tropisch hardhout. Helaas is dit hout nog niet altijd op verantwoord duurzame wijze geproduceerd. Om te voorkomen dat u na aankoop met gemengde gevoelens op uw tuinstoel plaatsneemt, kunt u beter een tuinmeubel met het FSC-keurmerk kopen.

Onderhoud houten tuinmeubels

Veel houten tuinmeubels hebben reeds een verduurzamingsbehandeling ondergaan. Ze zijn bijvoorbeeld gelakt, gebeitst of geolied. Het hout van mindere kwaliteit moet meestal worden gebeitst of gelakt om in goede staat te blijven. Bij het beter hout volstaat oliën. Teakhouten tuinmeubels worden meestal niet behandeld. Teakhout laat men namelijk vaak vergrijzen. Sommigen vinden dit mooi, anderen niet. U doet er goed aan voor de aanschaf van houten tuinmeubels te informeren welk onderhoud voor het hout is vereist en hoe vaak dit onderhoud moet plaatsvinden. Bedenk dat gelakte tuinmeubelen er niet mooier op worden wanneer er na verloop van tijd meerdere laklagen over elkaar zijn. Het kost aardig wat werk om de tuinmeubels van de oude laklaag te ontdoen en een nieuwe aan te brengen, al kan een verfbrander de klus vereenvoudigen (kijk uit voor schroeiplekken).

Kosten houten tuinmeubelen

De prijs die betaald moet worden voor een houten tuinset kan nogal verschillen. Dit kan te maken hebben met het soort hout, de dikte van het hout of de afwerking. Koop geen kat in de zak, zorg ervoor dat u genoeg informatie heeft om een goede beoordeling te kunnen maken voordat u tot de aankoop over gaat.

Voordelen houten tuinmeubels

  • mooie natuurlijke uitstraling
  • wordt niet erg heet in de zon
  • duurzaam mits goed behandeld/opgeslagen

Nadelen houten tuinmeubels

  • niet altijd voorzien van het FSC-keurmerk
  • niet altijd van even goede kwaliteit/afwerking
  • onderhoudsgevoelig

houten tuinmeubels

ionicons-v5-f
Er zijn nog geen reacties.


inloggen