tuinbase.nl

Kunststof tuinmeubelen

Kunststof tuinmeubelen zijn er in veel soorten, maten en kleuren. Met een kunststof tuinset kunt u uw tuin volgens de laaste mode inrichten maar eventueel ook medingen naar de titel van lelijkste tuininrichting. Voor elk wat wils.

Kunststof loungesets

De loungesets zijn al weer enkele jaren een veel gemaakte keuze. Deze tuinmeubelen met luxe uitstraling zijn van gevlochten kunststof (wicker) en hebben de uitstraling van rotan. In tegenstelling tot rotan zijn tuinmeubels van wicker echter veel meer slijtvast en zo goed als onderhoudsarm. Verder zijn deze loungesets in veel uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar zodat bij ieders smaak wel iets te vinden is. De loungestoelen zijn meestal niet verstelbaar. Het gevlochten kunststof bestaat meestal uit polyethyleen of pvc. De tuinmeubels van polyethyleen zijn wat duurder dan die van pvc maar zijn dan ook beter bestand tegen uv-licht en regenwater. Het is belangrijk een goede kwaliteit vlechtwerk te hebben omdat de tuinstoelen anders kunnen gaan doorzakken hetgeen het comfort over het algemeen niet ten goede komt. Het onderstel van de loungemeubels bestaat doorgaans uit een metalen frame. Het is belangrijk dat dit tuinmeubelframe stevig is en beschermd tegen corrosie zoals roest. U kunt het beste kiezen voor een frame van gecoat aluminium in de kleur van het vlechtwerk. Nadeel van de loungetuinmeubels is dat ze over het algemeen veel ruimte innemen, ook bij het opbergen.

Metalen tuinstoel met kunststof zitting

Lichter en makkelijker op te bergen zijn de metalen stoelen (meestal aluminium) welke bespannen zijn met geweven kunststof. Deze kunststof bestaat vaak uit met vinyl gecoat polyester dat in vele kleuren verkrijgbaar is. Dit materiaal is over het algemeen sterk en de kleur blijft meestal ook goed behouden.

Gegoten kunststof tuinmeubels

Dit zijn de tuinmeubelen waar veel mensen bij het woordt 'kunststof tuinmeubel' nog het eerst aan denken. Het gaat om de witte, blauwe of groene 'plastic' kuipstoeltjes en doorgaans hoge tafels al zijn er ook lagere modellen verkrijgbaar. Deze kunststof tuinmeubelen hebben de laatste tijd aan populariteit moeten inboeten maar hebben wel degelijk hun sterke kanten. Veel goede eigenschappen zoals licht, stapelbaar, weerbestendig, onderhoudsarm, makkelijk schoon te houden kunnen aan deze tuinmeubels worden toegeschreven. Voorts zijn niet alle modellen even lelijk als het beeld dat wij vaak nog in gedachten hebben. Vooral voor op de camping of de boot zijn deze tuinstoelen zeer geschikt. Bovendien zijn ze goedkoop.

Voordelen van kunststof

  • makkelijk schoon te maken
  • onderhoudsarm
  • waterafstotend

Nadelen van kunststof

  • gegoten kunststof oogt erg plastic

kunststof tuinmeubels en meer...

ionicons-v5-f
Er zijn nog geen reacties.


inloggen