tuinbase.nl

Metalen tuinmeubelen

Een metalen tuinset, bijvoorbeeld van aluminium, heeft een moderne uitstraling. Verder is vooral aluminium een licht en sterk materiaal wat veel voordelen met zich brengt. Tuinmeubelen van aluminium zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor op de camping of boot, wat dan weer niet gezegd kan worden van veel zwaardere stalen tuinsets.

Kwaliteit van aluminium tuinmeubelen

Veel metalen tuinmeubelen zijn van aluminium. Hierbij gaat het om het framemateriaal want de zitting en de rugleuning van de tuinstoelen zijn meestal van kunststof. Aluminium/kunststof tuinmeubels zijn in vele kleuren te verkrijgen al zijn sommige kleuren als grijs/antraciet populairder dan andere. Zowel het kunststof als het aluminium van de tuinstoelen zijn bestand tegen verschillende weersinvloeden als zon en regen. Het aluminium is meestal voorzien van een beschermlaag bestaande uit kunststof, verf of lak.

Kwaliteit van stalen tuinmeubelen

De stalen tuinmeubelen zijn zeldzamer dan die van aluminium. Het materiaal staal brengt zowel voor- als nadelen met zich. Het voordeel is dat tuinstoelen van staal robuuster zijn dan die van aluminium. Het nadeel is dat deze tuinmeubels een stuk zwaarder zijn en daarmee niet voor elk soort gebruik even geschikt. Wanneer de stalen tuinmeubels niet van RVS zijn, zijn deze voorzien van een beschermlaag. Het is belangrijk dat deze beschermlaag intact is omdat anders corrosie toeslaat. Werk beschadigingen aan deze tuinmeubelen dus zo snel mogelijk bij door eerst eventueel reeds ontstane roestplekken weg te schuren dan wel deze plekken te behandelen met een middel dat de roest omzet in een onschadelijke vaste stof.

Onderhoud metalen tuinmeubelen

Tuinmeubelen van aluminium zijn goed bestand tegen weersinvloeden zodat ze eventueel buiten zouden kunnen blijven staan. Het is echter altijd beter het tuinset na de zomer op te bergen omdat de tuinmeubels dan langer mooi zullen blijven. De tuinmeubels zijn schoon te maken met een niet aggressief schoonmaak middel of een speciaal hiervoor bestemd reinigingsmiddel. Volgens sommige producenten doet u er goed aan de tuinmeubelen elk half jaar in de autowas te zetten met vooral als doel de laklaag in goede conditie en dus mooi te houden. Om te voorkomen dat de coating beschadigd raakt moet u geen reinigingsmiddelen, borstels e.d. gebruiken die krassen kunnen veroorzaken. Als de laklaag toch op de een of ander manier beschadigd is geraakt kunt u deze het beste zo snel mogelijk herstellen, wat vooral geldt voor stalen tuinsets (niet rvs).

Kosten metalen tuinmeubelen

Metalen tuinmeubelen zijn doorgaans duurder dan de 'ouderwetse' gegoten kunststof tuinmeubels maar zijn door de vele positieve eigenschappen hun geld vaak dubbel en dwars waard.

Voordelen metalen tuinmeubelen

  • moderne, stijlvolle uitstraling
  • licht (aluminium) en vaak inklapbaar dus makkelijk op te bergen
  • onderhoudsarm
  • makkelijk schoon te maken

Nadelen metalen tuinmeubelen

  • kan nogal heet worden in de zon
  • kwetsbaar bij beschadiging (staal)
  • zwaar (stalen tuinmeubels)

aluminium tuinmeubels en meer...

ionicons-v5-f
Er zijn nog geen reacties.


inloggen